OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Google BERT Nasıl çalışıyor - Ne yapmalıyım Forum | Sosyallift©
Loading...

tr
BTK
BTK Ağustos 12 '20
Google BERT

Google, son beş yılın en önemli güncelleme adını BERT olarak açıkladı. BERT güncellemesi, arama sorgularının% 10'unu etkiliyor. BERT nedir ve SEO'yu nasıl etkiler sıralamalarımızda neler yaşanacak herkesin merak ettiği bir konu?

BERT, Büyük bir Google Güncellemesidir.Google'a göre bu güncelleme, bağlama bağlı olan karmaşık arama sorgularını etkileyecektir. Google'nin istediği daha şu şekilde anlaşılır oluyor bir reklam veren için ve bir kullanıcının bilgiye erişimi aynı derecede önemli bir durum. Alakasız alanlarda alakası reklam gösterimleri ve kullanıcının aradığı konu ile alakasız başlık ve bilgilerin sergilendiği web siteleri büyük karmaşaya sebep oluyor. Daha temiz daha verimli daha kullanışlı bilgi veren yayıncıları daha ön plana almak istiyor. Kısacası kopyacı değil özgün ve gerçekten faydalı erişimleri değerli görüyor. Burada en önemli kural metnin içeriğinde kullanılan anlatım dili. Konularınızı yazmaya başladığınızda.

Oluşturulan yazı:

Evden dışarı çıktım yağmur başladı döndüm bir şemsiye aldım.

Bunun dil değişiminde aldığı değişim şu şekilde oluyor:

Evden çıktım, yağmur başladı, geri geldim ve bir şemsiye aldım

Bunun yerine:

Evden çıkarken yağmur yağıyordu, evden çıkmadan önce yanıma şemsiye aldım.

Dil değişimi:

Evden çıkarken yağmur yağıyordu, evden çıkmadan önce yanıma şemsiye aldım.

Yazılan içeriğin tüm dillerden okuyuculara dönüştürülerek gösteriminde daha hassas bir sonuç alındığı görülüyor. Kaosun yerine daha anlaşılır daha doğru bir içerik elde etmemiz gerekiyor.

Google'nin açıklaması :"Bu iyileştirmeler, özellikle daha doğal dil / konuşma sorgularında, Arama'nın aramalardaki kelimelerin nüansını ve bağlamını daha iyi anlamasına ve bu sorguları yararlı sonuçlarla daha iyi eşleştirmesine yardımcı olabildiğinden, dilin anlaşılmasını iyileştirmeye yöneliktir.
Özellikle daha uzun, daha fazla konuşma sorgularında veya "için" ve "kime" gibi edatların anlam açısından çok önemli olduğu aramalarda, Arama sorgunuzdaki kelimelerin bağlamını anlayabilecektir. Size doğal gelen bir şekilde arama yapabilirsiniz. "

BERT Algoritması nedir?Algoritma patent uzmanı Bill Slawski (Arama @bill_slawski ait @GoFishDigital ) böyle bert tarif:
“Bert, çok sayıda metin üzerinde kullanılabilen doğal bir dil işleme öncesi eğitim yaklaşımıdır. Diğer doğal dil süreçlerinin yanı sıra varlık tanıma, konuşma etiketlemenin bir parçası ve soru yanıtlama gibi görevleri yerine getirir. Bert, Google'ın Web'deki doğal dildeki metni anlamasına yardımcı olur.Google bu teknolojiyi açık kaynaklı hale getirdi ve diğerleri BERT'nin varyasyonlarını oluşturdu. "

BERT algoritması (Transformatörlerden Çift Yönlü Kodlayıcı Gösterimleri), doğal dil işleme ile ilgili derin bir öğrenme algoritmasıdır. Bir makinenin bir cümledeki kelimelerin ne anlama geldiğini anlamasına yardımcı olur, ancak bağlamın tüm nüanslarıyla birlikte.

BERT ve Sayfa İçi SEOArama algoritması uzmanı Dawn Anderson'a sordum ( @dawnieando Twitter'da ) bunun SEO'lar için ne anlama geldiğini ve kötü yazılmış web sitelerine yardımcı olmayacağını söyledi.
Dawn'a göre:“BERT ve ailesi, 11 doğal dil işleme görevinde son teknolojiyi iyileştiriyor. Hatta dilbilimciler saatlerce tek bir kelimenin kelime olduğunu tartışacaklar.
Peki ya bir sayfanın odak noktası çok zayıfsa? İnsanlar bile bazen"amacın ne?" bir şey duyduğumuzda.Zamirler tarihsel olarak çok sorunluydu ama BERT bu konuda biraz yardımcı oluyor. BERT'nin iki yönlü doğası nedeniyle bağlam geliştirildi.
Önemi vurgulamamız, net yapılar kullanmamız, yapılandırılmamış verileri yarı yapılandırılmış verilere dönüştürmemize yardım etmemiz, hafif içerik sayfalarında ipuçlarından yararlanmamız gerektiğinden (örneğin, ağır görüntülü ancak metin ağırlıklı e-ticaret sayfaları değil) yapmamız gereken çok iş olacak. iç bağlantı gibi şeyler. "

BERT, Arama Sorgusu Anlayışını İyileştiriyorGoogle'ın BERT Güncellemesi, Google'ın arama sorgularını anlama şeklini iyileştirir. BERT, web sayfalarını değil, arama sorgularını analiz eder. Bununla birlikte, Dawn'ın dediği gibi, sayfadaki SEO, kelimeleri kesin şekillerde kullanmak açısından daha önemli hale geliyor. Özensiz içeriğe Google BERT güncellemesiyle yardımcı olunmayabilir.

Dawn Anderson şunları gözlemledi:"İnsan anlayışını birçok doğal dili anlama göreviyle sudan çıkarıyor. BERT, başlangıç ​​noktası olan bir WordPress eklentisi gibidir ve daha sonra onu özelleştirip geliştirirler.
"Gül" kelimesi birkaç anlama gelir ama tamamen aynı kelime. Bağlam, sözcüğe eşlik etmelidir, aksi takdirde sözcük hiçbir şey ifade etmez. "
Şafak doğru. PubCon Vegas 2019'da vereceğim bir sunumu araştırırken, onu doğru yapmak için bağlama dayanan zor bir cümle için bir araştırma yaptım.

Bağlam ve BERT ÖrneğiSöz, “ balık tutan bir inek nasıl yakalanır? ”

New England'da balıkçılık bağlamında " inek " kelimesi büyük çizgili levrek anlamına gelir.
Çizgili levrek, Atlantik kıyısında milyonlarca fenerin avladığı popüler bir tuzlu su av balığıdır.
Bu ayın başlarında, bir PubCon Vegas sunumu için araştırma yaparken, " Balık tutan bir inek nasıl yakalanır? " İfadesini yazdım. ve Google, ineklere çiftlik hayvanlarıyla ilgili sonuçlar sağladı.
Kasıtlı olarak " balık tutma " kelimesini kullanmış olsam da Bağlam sağlamak için " , Google bu bağlamı görmezden geldi ve ineklerle ilgili sonuçlar sağladı. Bu 1 Ekim 2019'du.
Bugün, 25 Ekim 2019, aynı sorgu, çizgili levrek ve balık tutma ile ilgili sonuçlarla dolu arama sonuçlarıyla sonuçlanıyor.
BERT algoritması, "balık tutma" kelimesinin bağlamını önemli olarak anladı ve arama sonuçlarını, balıkçılıkla ilgili web sayfalarına odaklanacak şekilde değiştirdi.

Dawn Anderson, yeni arama sonucunu şöyle açıkladı:"Bas farklı şeylerdir. Tek kelimelerin farklı anlamları vardır. Kelimenin etrafındaki bağlam daha fazla anlam sağlıyor. "

O haklı. Google'ın arama sorgusunda yaptığı tam olarak buydu: " Bir inek nasıl yakalanır. Görünüşe göre BERT, " balık tutma " kelimesini kullanmış. , bu arama sorgusuna bağlam eklemek için " .
BERT Sadece Başlangıç ​​OlabilirDawn Anderson şunları söyledi:"Tanıdığım bir araştırmacı, açıklayıcı soruların kullanımını test etmek için örneğin Google Asistan'a benzer şekilde asistanlarla yaptığı çalışmalarda BERT kullandı. Yani birçok kullanım alanı var. Bu sadece bir başlangıç ​​noktası. "
Diye sordum:Yani bunu daha uzun bir yolculuğun bir adımı olarak görüyorsunuz?
Ve Dawn cevap verdi:Evet, ama bu büyük bir adım. Çok büyük… Bu büyük bir kuantum sıçraması gibi. "
Katılıyorum. Google'ın bağlamı daha iyi anlama yeteneğinden yararlanmak için dışarı çıkıp binlerce uzun kuyruk cümlesi oluşturmazdım.
Bununla birlikte, Dawn gibi ben de bunu daha odaklı ve iyi organize edilmiş içerikle daha fazla trafik getirme fırsatı olarak görüyorum.
BERT Ne Anlama GelmiyorBERT yayınlanır yayınlanmaz, arama topluluğundaki pek çok kişi BERT Optimizasyonu makaleleri hakkında uyarıda bulunmaya başladı. Ve haklıydılar.

Benim kafam çok karıştı diyenler için en yalın en basit anlatımı ile:BERT bir yazının bir başka dile çevrilmesinde oluşan değişikliklere uğramadan daha iyi bir dil ile yazılmış metinleri ön planda değerlendirmekte.Eskiden aramalarda iki farklı kelime ile arama yapıldığında:kırtasiye de resim çerçevesi bu eski aramada çerçeve ile sonuçlanan döküm elde edilirken şimdi hem seçime dayalı hemde odaklanma sağlayan doğru içeriği göstermeye dayanıyor.
Bir reklam veren ticari durumda google için önemli olan kelime harcanan kredi anlamına gelir. Fakat daha isabetli sonuç olması hem satıcı hemde aracıyı memnun eder. Siz kırtasiye ve çerçeve yazdığınız da sizi sınayan bir Reklam mağazası etkileşime girer. Google harita ticaretinin yaygınlaşması sonucu daha geniş kullanım hedefinde önemli değişiklikler hep yaşandı. Youtube özgür kullanımı ile Adsense için daha önce buna benzer çalışmalar yaptı, şimdilerde youtube ücretli, adsense ise alınması zor bir hesap türü. 
Şimdilerde her firma için google sıralaması ve harita gösterim reklamlar büyük önem taşımaktadır.