Message: | Trying to access array offset on value of type null |
File: | /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php |
Line: | 136 |
PDF'ler 1990'ların başından beri piyasadadır ve 2000'lerin başında yazılım, PDF etkileşiminin geliştirilmesini sağlayan özellikler sunmaya başlamıştır.
Bazılarına göre, eski tanıdık PDF dışarıdan biraz sıkıcı ve 'eski moda' görünse de, PDF tasarımının olanakları, ilgi çekici ve etkileşimli öğrenme deneyimleri oluşturmalarına izin verme konusunda artık neredeyse sınırsız.
Okuyucularınıza asla açmayacakları sıkıcı statik bir metin belgesi yerine videolar, animasyonlar, müzik, etkileşimli sınavlar, yakınlaştırma görüntüleri ve çok daha fazlasını sunmayasınız?
PDF, birçok platformda ve okuyucuda açılabilen, ancak en yaygın olarak Adobe Reader (eski adıyla Acrobat) ile okunabilen bir belge olan "Taşınabilir Belge Biçimi" dir.
Etkileşimli bir PDF, bir PDF içindeki bağlantılar, videolar, ses, GIF'ler, dosyalar ve diğer belgeler gibi her tür dijital zengin medyayı bir belgeye eklemenizi sağlayan bir PDF'dir.
Cihazlar arasında kullanıcı deneyiminde (dosyanın biçimi ve görüntüsü) standartlaştırılmış halde kalan metin, ses ve görsel öğelerdeki içeriği görüntülemenin bir yoludur. InDesign gibi tasarım yazılımlarını kullanarak (etkileşimli PDF'ler oluşturabilen tek yazılım bu olmasa da), standart statik PDF belgeleri, 'keşfetmek ve deneyimlemek için eylemler gerektiren' öğeler eklenerek 'etkileşimli' hale getirilebilir.
Etkileşimli PDF'nin Ortak Özellikleri Nelerdir?
Etkileşimli PDF Nasıl Oluşturulur, Kolay Yol!
İnternetteki her InDesign öğreticisi şöyle görünür: Yazılımla bir PDF şablonu oluşturursunuz, ardından içeriğinizi eklersiniz, ardından araç çubuğuna gidip ilgili düğmelerine gidip şekli bağlantılara, düğmelere, formlara, yer imlerine vb. Ayarlarsınız. sen ekle.
Bu, zaman alan bir süreçtir ve kesinlikle bir öğrenme süresi vardır. PDF'lerinizi etkileşimli hale getirmenin tasarım araçlarını kullanarak onlara saatler harcamak yerine saniyeler aldığını söylediğimizde bu daha da gereksiz hale geliyor!
Web formları hakkında
PDF formları, web üzerinden bilgi göndermek ve toplamak için yararlı olabilir. Bu, bazı HTML komut dosyası makrolarına benzer işlevler gerçekleştiren birkaç düğme eylemi sağlanarak yapılır. Veri toplamak ve veri tabanına yönlendirmek için, web sunucunuzda Ortak Ağ Geçidi Arayüzü (CGI) uygulamasına sahip olmanız gerekir. Formlardan (HTML, FDF veya XML formatında) veri toplayan mevcut bir CGI uygulaması kullanılabilir.
Formlarınızı web için hazırlamadan önce, form alan adlarınızın CGI uygulamasında belirtilenlerle eşleştiğinden emin olun.
Not:
CGI komut dosyaları Acrobat dışında oluşturulmalıdır;
Adobe Acrobat ürününün kapsamı, bu komut dosyalarının oluşturulmasını içermez.
Not:
PDF formunuz e-posta tabanlı bir gönderme düğmesi içeriyorsa,
formları başkalarına dağıtmayı kolaylaştırmak için Dağıt iş akışını kullanabilirsiniz.
* Kontrol Araçları> Form Hazırla; ardından araç çubuğundan Düğme'yi(OK) seçerek bir düğme oluşturun.
* Düğme Özellikleri iletişim kutusunu açmak için düğmeye çift tıklayın.
Eylemler sekmesini tıklayın, Tetikleyici Seç menüsünden Basılmamış Fare'yi seçin.
* Eylem Seç menüsünden Formu Gönder'i seçin ve Ekle'yi tıklayın.
* Form Seçimlerini Gönder iletişim kutusunda,Bu Bağlantı İçin Bir URL Girin: alanına istediğiniz girişi yazın.
Formu web sunucusuna göndermek için hedef URL'yi girin.
Formu e-posta adresine göndermek için mailto: yazın ve e-posta adresini girin. Örneğin, mailto: alıcı@adobe.com yazın.
* Diğer seçeneklerde gerekli değişiklikleri yapın ve iletişim kutusunu kapatmak için Tamam'ı tıklayın.
Bir sonraki bölümde mevcut seçenekler hakkında bilgi bulabilirsiniz.
* Düğme Özellikleri iletişim kutusundaki diğer sekmelerdeki ayarları gerektiği gibi değiştirin, ardından Kapat'ı tıklayın.
Form Seçimlerini Gönder seçenekleri
FDF, FDF dosyası olarak dışa aktarır. Mevcut seçeneklerden bir veya daha fazlasını seçebilirsiniz: kullanıcı tarafından girilen veriler, yorumlar ve PDF dosyasına artan değişiklikler. PDF'de Artımlı Değişiklikler seçeneği, sunucunun kolayca okuyabileceği ve yeniden yapılandırabileceği bir şekilde dijital imzayı dışa aktarmanıza olanak tanır.
Not:
Sunucu, kullanıcıya FDF veya XFDF biçiminde veri döndürüyorsa, sunucunun URL'si bir #FDF sonekiyle bitmelidir;
örneğin http://sunucum/cgi-bin/myscript #FDF.
Not:
PDF formunu dolduran kullanıcılar Adobe Reader kullanıyorsa, Dışa Aktarma Formatı seçeneği için FDF veya XFDF'yi seçmelisiniz.
Tarihi Standart Formata Dönüştür, Forma nasıl girildiklerine bakılmaksızın, formdaki tüm tarihleri tek bir biçimde dışa aktarır.
* Kontrol Araçları> Form Hazırla; ardından araç aracından sonra bir düğme Oluştur düğmesi oluşturun.
* Düğme özellikleri iletişim kutusu için kutbu ikiye katlayın.
* Eylemler Yazı Tipi Türleri, Tetikleyiciyi Seçin Fare Tuşu Basılı değil Seçin.
* Eylem'i seçin, Formu Sıfırla'yı seçin ve Ekle'yi tıklayın.
* Formu Sıfırla iletişim kutusunda Tamam tıklayınız:
Not:
Form Verilerini İçe Aktar eyleminin verileri içe aktarmak için veri dosyasını aradığı konumlar Windows ve Mac OS'de farklıdır.
Windows'ta, Form Verilerini İçe Aktar eylemi; Acrobat veya Acrobat Reader klasörünü, geçerli klasörü, Sistem klasörünü,
Windows klasörünü, Belgelerim \Adobe\Acrobat klasörünü ve PATH ifadesindeki klasörleri arar.
Mac OS'de, Form Verilerini İçe Aktar eylemi Acrobat veya Acrobat Reader klasörünü ve Sistem Tercihleri klasörünü arar.
* Eylemler sekmesini tıklayın, Tetikleyici Seç menüsünden Basılmamış Fare Tuşu Basılı Değil seçin.
* Eylem Seç menüsünden Form Verilerini İçe Aktar'ı seçin ve Ekle'yi tıklatın.Bir FDF dosyası bulup seçin ve Aç'ı tıklayın.
* Düğme Özellikleri iletişim kutusunda başka bir sekmeyi tıklayın veya düğmenin özelliklerini tanımlamaya devam etmek için Kapat'ı tıklayın.
CGI dışa aktarma değerleri
Dışa aktarma değeri, kullanıcı tarafından seçilen form alanını tanımlamak için CGI uygulamasına gönderilen bilgidir. Dışa aktarma değerini yalnızca aşağıdakilerin her ikisi de doğruysa tanımlamanız gerekir:
* Veriler, şirket intraneti veya web üzerinden veri tabanında elektronik olarak toplanır.
* Veriler, form alanı tarafından belirtilen öğeden farklıdır veya form alanı bir radyo düğmesidir.
* Dışa aktarma değerlerini tanımlarken aşağıdaki yönergeleri göz önünde bulundurun:
* Onay kutusunun veya radyo düğmesinin seçildiğini belirtmek için varsayılan dışa aktarma değerini (Evet) kullanın.
* Açılır listeler için, yalnızca değerin listelenen öğeden farklı olmasını istiyorsanız bir dışa aktarma değeri girin (örneğin, bir veritabanındaki form alanıyla eşleştirme). Açılır listede seçilen öğe, Özellikler iletişim kutusunda farklı bir dışa aktarma değeri açıkça belirtilmediği sürece dışa aktarma değeri olarak kullanılır.
* İlişkili radyo düğmeleri tam olarak aynı form alanı adına ancak farklı dışa aktarma değerlerine sahip olmalıdır. Bu, radyo düğmelerinin geçiş yapmasını ve veritabanında doğru değerlerin toplanmasını sağlar.