OW Debug - Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
File: /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php
Line: 136
Sitemin adı google'de görünmüyor Google kaydı Forum | Sosyallift©
Loading...
 
tr
Roma Reklam Aş.
Roma Reklam Aş. Şubat 27 '16
Öncelikle kullanıcılar size arama motorları denen servisler yoluyla ulaşacaktır. En popüler arama motorları google, bing, yahoo, aol, altavista sayılabilir… En popüler arama motoru Google kaydolmak önceliğimiz olmalıdır.
  • Eğer sitenin sahibi siz iseniz öncelikle sitenizi, google a doğrulatmanız yani sitenin bizim olduğunu ispatlayacağız gerekiyor. Aynen internet bankacılığında kullanılan, cep telefonu üzerinden güvenlik kontrolü gibi…
  • http://www.google.com/webmaster/ adresinden bir google hesabı oluşturarak veya mevcut hesabımızı kullanarak giriş yapıyoruz.
  • Web yöneticisi araçları içersinde yer alan Site Ekle butonu ilesitenizin URL sini Arama Motoruna ekliyoruz.
  • Doğrulamak için;
    • O sayfadan indireceğiniz html uzantı dosyayı, FTP programı ile sitenizin kök dizinine koymanız seçeneklerden biri,
    • Sitenizdeki index.html veya .htm uzantılı dosyaya yine buradan indireceğiniz meta etiketleri koyabilirsiniz.
    • Google Analytics izleme kodu veya alan adı yapılandırmanıza DNS ekleme gibi seçenekler de mevcut.
    • İlk yöntem her zaman varsayılan olarak geliyor.
    • Siteyi doğrulayın uyarısı doğrulama işlemi gerçekleştikten sonra yönet konumuna geçiyor.
  • Yönet>Kontrol Paneli>Site haritaları üzerinden sitemizin haritasını göndermemiz iyi olacaktır. “Site generator” adıyla web üzerinde arama yaptığınızda, bu işlemi sizin adınıza yapan pek çok yazılım ve site ile karşılaşacaksınız.
  • Oluşturacağınız XML ve XML.GZ uzantılı site haritası dosyasını gönderip, google ‘ın sayfalarmızı WEB dizinindeki URL kısmına almasını bekliyoruz. Durum bize gönderilen dosyada hata olup olmadığını işaret edecektir.

  • Robots.txt dosyası google ‘ın kendi taramalarında hangi sayfaları dikkate alıp almayacağı konusunda bilgi veren bir text dosyasıdır ve yine web sitemizin kök dizininde bulunur. Site yapılandırma>tarayıcı erişimiiçersinde bu robots.txt dosyasını bulabilirsiniz.

User-agent: *

Disallow:

Sitemap: http://www.ornek.com/sitemap.xml

  • Şeklinde bir robots.txt dosyası, oluşturulan sitemap.xml haritasına göre webde indexlenmenizi sağlayacaktır.
  • Sekmeler içinde yani site yapılandırma>tarayıcı erişimi içersinde “robots.txt oluştur ” vardır. Bu alandan Allow (izin ver), Disallow (izin verme) gibi seçeneklerle kök dizininde klasörlerinizi yetkilendirerek googleBOT taramalarında göz ardı edilip edilmeyeceğini testlerini yapabilirsiniz.
  • WordPress tabanlı bir siteniz varsa All in One SEO Pack eklentisini kullanıyorsunuz yada kullanmanızı tavsiye ederim. Bu eklenti “Sanal robots.txt dosyasına site haritası URL’ini ekle. ” seçeneği ile sizin adınıza bu dosyayı otomatik olarak oluşturur. Bu alana tik koyup aktive edebilirsiniz. Eğer sitenizin root yada kök dizininde mevcut bir robots.txt dosyası varsa bunu kaldırmalısınız. Admin ve sistem klasörünün indekslenmesi engellenmiş oldu. Bu sanal dosyanın oluşturduğu komutlar aşağıdaki gibidir.;

User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/

Sitemap: http://teknorapor.com/sitemap.xml

  • Diyelim ki Google taramayı yaptı fakat gönderilen URL , eklenen URL ye dönüşmedi.
  • Bu durumda Tanımalar > Tarama hataları sekmesine girelim.
  • Hatalı sayfa URL lerini site yapılandırma>tarayıcı erişimi>URL’yi kaldır kısmından ekleyerek silinmesini isteyeceğiz. Oluşturduğumuz XLM veya XLM.GZ dosyasını başka generatör lerde oluşturup , ilgili alana yüklemekte fayda var. Özellikle CMS alt yapılı web sitelerinde kategori, tarih gibi seçimlerle oluşturulan sayfa adları google da kafa karışılıklı oluşturacaktır. Buna site kurulumunda karar verip, zaman içinde değiştirmemek faydalı olacaktır. Aksi taktirde bir sonraki taramaya kadar google bu sayfaları bulamayacağında siteniz aramada aşağıya çekilecektir. Benim kullanımım Özel yapı /%postname%.htmlşeklinde. Bu ayarlara wordpress kullanıyorsanızı Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar üzerinden yapabilirsiniz. Statik sayfalarda böyle bir problem tabiki olmayacaktır.
  • Unutmadan sitenizi www.dmoz.org alanına kaydettirmeniz google için bir referans olacaktır. Başvuruların neticesi 1 seneyi bulabiliyor.
  • Google webmasters tools sitenizi istatiksel bilgilerini görebileceğiniz oldukça faydalı, ücretsiz bir web arayüzüdür.
  • Web sitenizin kontrol paneli menüsünde yer alan tanılamalar kısmından arama motoru boot servislerinin sitenizde zararlı bir bileşen tespit edip etmediğini kontrol edin.
  • Yine sitenizin sayfalarının doğru taranıp taranmadığını kontol edin. Web sayfanızın adından indekslemeden sonra bir değişiklik yaptıysanız, yada mevcut yazınızı sildiyseniz veya hosting firmasından kaynaklı sayfanıza bootlar tarama sırasında ulaşamadıysa siteniz arama sonuçlarında gerileyecektir.
  • Bu noktada yapmamız gereken kontrol panelinde yer alan Site yapılandırma>tarayıcı erişimi üzerinden hatalı URL adreslerini girip, boot lardan kaldırmasını istemek olacaktır. Sayfa kaldırma isteğinden sonra web sitesi dosyalarının kök dizininde bulunan robots.txt örneğin Disallow: /merhaba-dunya.html şeklinde satırı ekliyorum.
  • Eğer arama motoru önbellekte kalmış yazımda bir değişlik yaptıysam ve sitemin kök dizinine ulaşamıyorsamam sayfamda HEAD etiketinden sonra <meta name=”robots” content=”noindex”> şeklinde bir ekleme yaparak tarama sırasında bu sayfanın arama sonuçlarından çıkarılması için istekte bulunabilirim. Tarayıcı erişimi kısmında sitemize boot servisinin ne zaman geldiğini göreceksiniz. Bir sonraki taramada sayfamın yeniden indekslenmesini istiyorsak, noindex yerine sadece index kullanabilir yada tamamem bu satırı silebiliriz.
  • Diğer noktalarsa çok fazla aynı sayfa üzerine yoğun şekilde özellikle otomatik olarak bu işlemi yapan programlarla backlink alınması siteyi filtre engelline sokar. Sandbox veya kelime bazından google bomb gibi cezalar almanıza yol açabilir. Zaten site adınızı arattığınızda hiç yoksanız ya siteniz yenidir yada sandbox ‘ a girmişsiniz demektir. Bu durum tam net olmamakla birlikte yazılarınızı özgünleştirerek ve düzenli yazılar girmeniz ve hatalarında giderilmesinin ardından yeniden değerlendirme isteği gerektirir.

Yeni sitenizi
https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
adresinden ekleyebilirsiniz.

Mevcut siteniz için
https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration?hl=tr
den yeniden değerlendirme isteyebilirsiniz.