Message: | Trying to access array offset on value of type null |
File: | /home/romarekl/public_html/sosyallift.com/ow_plugins/forum/controllers/topic.php |
Line: | 136 |
Kas Ağrıları
Tıp literatüründe miyalaji olarak tanımlanan kas ağrılarının nedeni aşırı ve kası yoran beden hareketleridir. Yorulan kaslar zamanla yıpranır ve eğer müdahele edilmezse çok ciddi kas rahatsızlıkları oluşturabilir.
"Kas Ağrılarına Ne İyi Gelir ? ve Kas Ağrısı Nasıl Geçer ?" sorularının aklınızdan geçtiği aşikar ancak bu paragrafları okursanız kas ağrıları hakkında geniş bilgiye ulaşabilirsiniz. Bilinenin aksine kaslar yeterli oranda kasılmadıkları zaman yorugun düşer ve buna bağlı olarak hastalıklar yada kas ağrıları ortaya çıkar. Kasların genel anlamda yorun düşmesi şu şekilde özetlenebilir. Aşırı kasılan kaslar sürekli uyarı alır ve buna gerekli cevabı veremeyecek duruma gelir. Öyleki kaslar cevap veremediği için az kasılır ve kaslar yorgunlaşır. Gücü azalan ve az ağrı veren kasların temel sebebi ise yorgunluğa bağlı olarak kas hücrelerindeki potasyum iyonlarının çevreye yayılmasıdır. Kaslar çalışırken patosyumun taşınmasında en büyük pay kanındır. Kan potasyumu kas dışına taşıyarak kas içerisinde potasyumun yeterisiz hale gelmesini sağlar. Ve buna bağlı olarakta kasılmanın önüne geçilir. Faaliyeti durdurulan kasta yetersiz potasyum kanın geri getirmesiyle yerini aktif çalışmaya hazır kaslara bırakır. İşte kaslar ağrıyınca dinlenmemizin temel sebebi budur. Fakat bu her zaman böyle devam edemez. Yorulan kaslar dinlenince tekrar eski haline gelir ancak bir müddet sonra bu durum kaybolur. Zamanla yıpranan kaslar tepkilere cevap vermeyecek hale gelebilir. Ve kullanılması gerektiği zaman sizi hüsrana uğratır. Bu durumun ortaya çıkmasında laktıik asit birikinin pastadaki payı büyüktür. Bu durumun önüne geçmek için ise kaslar sıcak tutulmalıdır ve büzüşmesinin önüne geçilmelidir.
Kas ağrıları için ilaç kullanmak gerekir mi ?
Vucüt içerisinde her türlü kas ağrısı dikkate alınmalıdır. Çünkü bu ağrılar belirli bir kas hatalığının sebebi olabilir. Kas romatizmasından kalp hastalığına kadar sistematik rahatsızlıkarın habercisi olabilir. Bu tür ağrılarda öncelikle yapmanız gereken bir hekime başvurmaktır. Zira sizin için sağlık konusunda değişmez insan doktor olmalıdır. Doktor tavsiyesiyle birlikte bundan sonra yapmanız gereken en önemli iş ise aldığınız ilaçları belirli bir düzen içerisinde kullanmanız olmalıdır. Zira aksi taktirde ilaçlardan verim alamayabilirsiniz.
Kas Ağrısı nasıl geçer ?
Kaslarınız darbe görmüş, ezilmiş yada kas yırtılması olmuş olabilir. Ancak kas ağrısını maksimum duyacağınız saat aralığı 2-3 gün içerisindedir. İlk darbe gördüğünüz anda ağrıyı hissetmeyebilirsiniz. Yaklaşık 5 saat sonra göreceğiniz ağrılar belkide size ızdırap verici bir kas ağrısının belirtisi olabilir. Ezilen, darbe gören kasın içerisinde kan toplanır ve ağrı yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlar. Belkide haftalarca sürecek olan bu ağrılar için öncelikle doktora başvurmanız önerilir. Ancak bunun yanında kası yormayacak eksersiz, sıcak su ile ovma ve belirli periyotlarla yapılmış masajla ağrı geçebilir.
Kas ağrısı kas hastalığının belirtisi olabilir.
Kas hastalıklarının temel belirti nedeni kuvvetsizlik ve yapabileceği bir işi yapamayacak dereceye gelmesiyle hissedilir. Bunun günlük hayattaki en büyük örnekleri şu şekilde özetlenebilir: Merdiven çıkamama, saç tarayamama, elleri yukarıya kaldıramama yada uzun süre elinde kitap tutamama. Bunlar günlük hayatta sık karşılaştığımız durumlardır.
Bazen kaslar sistematik bir hastalığında belirtisi olabilir. Örneğin; tiroit, enfeksiyon, kalp hastalıkları.. Kas hastalıkları bazen sistematik hastalıkların belirtileriyle de seyredebilir. Bunlar nefes darlığı,ateş, kırgınlık yada halsizlik ile görülebilir.