Almanya’ya kısa süreli seyahatler için vize müracaatları, konsolosluk vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilmektedir. Almanya vizesi için süratle vize müracaatı yapma!
Vize Merkezi, Almanya vizesi işlemlerinde uzman kadrosuyla profesyonel danışmanlık hizmeti verir. Almanya Vize Merkezi, Almanya vizesi başvuru sürecini profesyonel bir yaklaşımla ele alarak ihtiyacınız olan vizeyi almanızda size yardımcı olur. Vize Merkezi’nin Almanya vizesi işlemleri departmanı, deneyimli kadrosu ile vize başvuru dosyanızı sonuca odaklı şekilde hazırlamanız için size danışmanlık eder. Almanya Konsolosluğu, Almanya vizesinin sonucu hakkında karar verme yetkisine sahip olan tek yetkili kurumdur. Almanya Konsolosluğu tarafından belirtilen Almanya vize evrak listesine ve Almanya vizesi hakkında en güncel bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz. Almanya vizesi başvurusuna dair tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz en doğru adres, vize danışmanlığında uzman bir kadroya sahip olan Vize Merkezidir.
Almanya Vizesi Genel Bilgiler
Avrupa’nın ekonomi ve nüfus bakımından en büyük ülkesi olan Almanya’ya yabancı olan vatandaşların gerek iş fırsatları gerek eğitim amaçlı olarak her yıl milyonlarca kişiyi ağırlamaktadır. Bundan dolayı yapılan tüm vize başvuruları titizlikle incelenmektedir.
Almanya vizesi Almanya’ya gidecek olan Bordo Pasaport (Umuma Mahsus) sahibi Türk vatandaşlarının yapması gereken vize başvurusudur. Avrupa’nın Schengen bölgesine dahil olan ülkelerden daha önce vize almış ve geçerliliğini koruyan vizeler için tekrardan vize alınmasına gerek yoktur. Siyah – Kırmızı (Diplomatik), Gri (Hizmet) ve Yeşil (Hususi) pasaport sahiplerinin 6 ay içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde yapılacak olan Almanya seyahatlerinde vize başvurusu yapmasına gerek yoktur.
Almanya’da uzun süreli (90 Günden Fazla) vize almak isteyen kişilerin oturum izni, çalışma izni veya aile birleşimi gibi opsiyonları neden göstererek direkt olarak Türkiye’de bulunan Almanya Konsolosluğuna veya Almanya büyükelçiliğine başvurmaları gerekmektedir. Uzun süreli olmayan vize başvuruları için de Konsolosluğun yetkilendirdiği Vize Merkezi aracılığıyla da en doğru ve en hızlı bir biçimde başvuru yapılabilir.
Vize İşlemleri :
Almanya’ya kısa süreli seyahatler için vize müracaatları, vize başvuru kabulü için yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla kabul edilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya vizesi almaları zorunlu mu?
Almanya, bir Avrupa Birliği üyesi ve Schengen üye ülkesidir. Almanya seyahatinde bulunacak Türkiye Cumhuriyeti Bordo pasaportuna sahip kişilerin Almanya vizesi alarak bu ülkeye giriş yapmaları zorunludur. Almanya ile Türkiye Cumhuriyeti devleti arasında vize muafiyeti anlaşması sadece resmi pasaport sahipleri için sınırlı bulunurken, Umuma mahsus pasaport sahipleri Almanya vize işlemlerine tabiidir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen anlaşması gereğinfce her 6 ay içerisinde 90 gün konaklama süresini ihlal etmeme koşuluyla Almanya seyahatlerinde vizeden muaftırlar.
Umuma mahsus Bordo) pasaporta sahip Türkiye vatandaşlarının Almanya'ya giriş yapabilmelerı için Almanya Vizesi almaları ise zorunludur.
Her türlü sorularınız için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçin.
Oturum Hakkı :
Almanya Aile Birleşimi Destek Hattı
İstanbul 0212 970 05 18 Ankara 0312 970 05 18 İzmir 0232 970 05 18 Edirne 0850 640 15 18 Almanya Oturum İzni için başvuru nereye yapılır?Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre vatandaşı olmayan Türkiye’nin dahil olduğu üçüncü ülkelerin vatandaşları Almanya oturum izni almak için bulundukları şehir veya bölgedeki Yabancılar Dairesine başvuruda bulunarak Almanya oturum izni talebi için gereken evrakları bu kuruma teslim etmelidirler. Yabancılar Dairesi, çalışma izinleri de dahil olmak üzere oturum izni hakkıyla ilgili karar yetkisine sahip olup, Almanya’da oturum, Avrupa Birliği Mavi Kart ve AB kalıcı oturum izni kapsamına giren konularda nihai kararı veren kurumdur.
Almanya oturum izni nasıl alınır?Almanya’da uzun süreli ikamet etmek isteyenler oturum izni almakla yükümlüdürler. Almanya’da 4 çeşit oturum izni vardır.
1.Oturum İzni (Aufenthaltserlaubnis)
Standart oturum izninin süresi sınırlandırılmış olup Almanya’da hangi sebeple bulunduğuna ve oturum izni talebinin amacına bağlıdır. Aşağıdaki niteliklere sahip kişiler sınırlı oturum izni alabilirler:
Üçüncü ülke vatandaşları sadece standart oturum izninin kapsamında belirtildiği üzere Almanya’da çalışabilirler.
Almanya Vatandaşlığını Kazanma Yolları :
Almanya'da yaşayan yabancı uyruklu göçmenlerin Alman vatandaşlığına geçişlerini düzenleyen birden fazla yasa bulunmaktadır. Almanya’ya geliş nedeni, oturma süresi veya oturma izni statüsü gibi kıstaslar, bir yabancının Alman vatandaşlığına geçişinde hangi yasadan yararlanabileceğinin belirlenmesi bakımından önemlidir.
Almanya vatandaşlığına geçme, her şeyden önce her ülke vatandaşının kendi özgür iradesi ile karar vermesi gereken bir konudur. Almanya vatandaşlığına geçilmesi halinde Almanya’da seçme seçilme hakkından, AB ülkeleri içerisinde serbest dolaşım hakkına, Alman vatandaşlarına tanınan her türlü imtiyaz ve memur olma gibi ayrıcalıkların elde edilmesine giden bir dizi yolların açılımı sağlanmaktadır.
Uzun bir süredir kendi ana vatanı kabul ettiği toprakların sınırları içerisinde yaşayan, her türlü yaşamsal haklarını yaşadığı devletlerin kanunlarına göre belirleyen ve bu sınırlar içerisinde yaşama tutunan her bireyin kendi tercih ettiği veya sonradan farklı yollarla yaşamaya başladığı devlet sınırları içerisinde yaşama hakkı araması kanunlarla sabitlenmiştir. Özellikle Almanya gibi tarihinde çok sayıda göç almış toplulukların kendi kabul ettiği ülke vatandaşlarına bu konuda çok fazla sayıda tanınmış yasal haklar bulunmaktadır. Bu amaçla Almanya vatandaşlığına geçmek için gereken hakların aranmasında ortak paydaların bulunması önemlidir. Bu sebeplerle Almanya’da çok uzun bir zamandır ikinci vatan toprağı kabul ettikleri göçmen bölgelerinde yaşayan milletlerin vatandaşları Almanya vatandaşlığı hakkını daha hızlı ve kolay bir şekilde kazanabilirler.
Farklı amaçlarla Almanya vatandaşlığına geçme yolları bulunanların ise kanunlarla belirtilen haklarını araması sonucu Almanya vatandaşlığına geçmeleri için vatandaşlık haklarının bilinerek önemli unsurların bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Almanya’da belli süre yaşamış ve belli yaşam standartları oluşturulmuş bireyler için sağlanan Almanya vatandaşlığı almak için gereken koşulların yerine getirilmesi ve bu koşulların tamamlanması Almanya vatandaşlığının kazanılması için bu açıdan çok önem teşkil etmektedir.
Almanya Konsolosluğu :
Devletlerin, diğer devletlerin büyük ve ticari kentlerine, bulunulan ülkenin mülki amirleri ile temas kurma, vize işlemleri, pasaport yenileme, temsil edilen ülke vatandaşlarının doğum, ölüm, evlilik gibi durumları ile ilgilenme, ulaşım, sağlık, eğitim ve hukuki durumlarda çözüm üretmek amacıyla kurdukları merkezlere “Konsolosluk” denilir. Uluslararası bir hukuk devletinin diğer devletlerde konsolosluk kurmasının mecburi olmadığı ifade edilmektedir. Ancak devletler diğer devletler karşısındaki çıkarlarını ve diğer ülkelerde ikamet eden vatandaşlarının haklarını korumak amacıyla konsolosluk açarlar. Konsoloslukların açılması bulunulan ülke devletinin izni ile mümkün olmaktadır. Aynı zamanda alınan bu izin devletin isteği doğrultusunda kaldırılabilir.
Almanya Dış İşleri Bakanlığı tarafından gidilecek ülkede bulundukları şehrin mülki amirleri ile temasta bulunarak kendisi için öngörülen görevleri yerine getirmek üzere atanan kişilere “konsolos” denilmekte. Konsoloslar bulundukları şehrin büyüklüğü ve ticari niteliği temel alınarak başkonsolos, konsolos ve konsolos yardımcısı olarak hizmet vermekteler. Almanya Konsolosluğu, Konsolosluk çalışanları diplomatik temsilci vasfına sahip değildir. Resmi olarak diplomatik görevlere atananlar dışında kalanlara diplomatik ayrıcalık tanınmamaktadır. Ancak görevlerini yerine getirdikleri esnada bürokratik konularda ve adli kovuşturmalarda belli başlı ayrıcalıklara sahip olurlar. Konsolosluk binalarının dokunulmazlıkları vardır.
Almanya Konsolosluğu’nun Görevleri
Almanya Konsolosluğu, resmi bir kurum olmasının yanı sıra diplomatik yetki sahibi değildir. Türkiye’de ülkesinin menfaatlerini koruyan ve ilerleten, çeşitli resmi süreçleri idame ettiren resmi bir kurumdur. Almanya Konsolosluğu’nun görevleri bazı antlaşmalar ve nizamnamelerle tasarlanmıştır. Almanya Konsolosluğu’nun en genel amacı ise, Türkiye devleti içerisindeki ticari menfaatlerini korumak, geliştirmek, pasaport yenileme işlemleri, tıbbi, kanuni, eğitim alanında yardım sağlama, ulaşım bulundukları ülkelerin otoriteleri ile iletişim kurma, yurt dışında ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi olaylarla ilgili olmaktadır.
Form ve Dilekçe :
Almanya vize başvurusu form ve dilekçe işlemleri sırasında gereken evrak ve belgelerin tam ve eksiksiz olması doldurulan form ve dilekçe bilgilerinin yanıltıcı bilgi ve beyanlarda bulunulmaması Almanya vize başvurusu sırasında Konsolosluk yetkilileri tarafından en fazla önem ve dikkat edilen konuların başında gelmektedir.
Almanya vize başvurusu gerçekleştirmek isteyenlerin öncelikle bilgi sahibi olması gereken konuların başında içerisinde başvuru sahiplerinin kişisel bilgilerinin yer aldığı form ve dilekçe içeriklerini eksiksiz ve tam doğru bilgilerinin yer alması gerektiğidir. Avrupa ülkelerinin önemle üzerinde durduğu konuların başında gelen güvenlik anlayışı tedbir ve önlemleri açısında vize başvurusu gerçekleştirilen pasaport sahiplerine karşı sergilenen tutumun örneklerine sıklıkla karşılaşılmaktadır. Almanya’nın ekonomik ve küresel boyutta başını çektiği Avrupa Birliği üye ülkelerinin vize işlemleri sırasında istenen evrak ve belgelerinde yer alan form ve dilekçe talepleri ziyareti gerçekleştirmek isteyen kişinin ülkeye neden ve ne şartlarla girmeyi planladığını öğrenme isteğiyle aranmaktadır.
Form ve dilekçe örnekleri için yapılması gerekenlerin başında ülkeye gerçekleştirilecek kişisel ziyaret sebebinin tam ve net bir şekilde eksiksiz anlatılması gerekmektedir. Ziyaret sebebi tam olarak bilinemeyen vize başvurularının sonuçları konsolosluk yetkilileri tarafından olumsuz karşılanabilmektedir. Bu sebeplerden dolayı vize başvurusu sırasında form ve dilekçe örnekleri dikkatle üzerinde durulması gereken konuların başında gelmektedir.
Form ve dilekçe yazıları tamamlanmış bir vize başvurusu eksiksiz ve net ifadeleri içerisinde barındırmasıyla vize işlemleri sırasında yaşanabilecek netlik karmaşalarıyla da karşılaşmadan sorunsuzca işleme alınabilmektedir.
İşleme alınan vize başvurularının önceliği vize işlemleri sırasında tamamlanması istenilen evrak ve belge listesinin kontrollerden geçmesi olmaktadır. Her ülke standartlarına göre değişen vize başvuru sırasında istenilen evrak ve belgelerin listesi konsolosluklar, büyükelçilikler ve bağlı devletin resmi makamlarınca bu konuda tamamlanmasını beklediği süreçlerin işleyişi ile belirlenmektedir.